Zasebnost in piškotki

Varstvo podatkov

Uporabnik storitve izrecno dovoljuje, da upravljavec z namenom zagotavljanja storitev zbira in obdeluje podatke v skladu z Izjavo o varovanju osebnih podatkov, ki je sestavni del teh pogojev uporabe. Upravljavec poleg tega osebne podatke občasno, skladno z zakonom o varstvu osebnih podatkov, uporablja za pošiljanje periodičnih obvestil o novostih, lastnih storitvah in izdelkih ter storitvah in izdelkih z Upravljavcem v smislu ZGD-1 povezanih oseb (neposredno trženje). Na podlagi Zakona o varstvu osebnih podatkov Upravljavec uporabnikom zagotavlja pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanje. Ti podatki se hranijo, dokler se uporabnik ne odjavi od prejemanja sporočil.

Izjava o varovanju osebnih podatkov

Uporabnik izrecno dovoljuje, da upravljavec z namenom zagotavljanja storitve in delovanja portala zbira in obdeluje podatke, ki so za ta namen potrebni in sicer:

• podatki o uporabniku, kot jih je ta vnesel v spletne obrazce,
• podatki o uporabi portala,
• podatki o IP naslovu uporabnika,
• podatki o času uporabe portala.

Upravljavec se zavezuje, da zgoraj navedenih podatkov o uporabniku ne bo posredoval tretjim osebam z izjemo povezanim osebam, ki upravljavcu zagotavljajo določene podporne storitve, potrebne za delovanje storitve in za potrebe obveščanja o aktivnostih teh povezanih oseb ter v primeru suma kršitve teh pogojev uporabe tudi ostalim osebam (zlasti državnim organom), katerih sodelovanje je potrebno pri pregonu kršitelja. Podatke bo upravljavec posredoval le v obsegu, v katerem bo to potrebno zaradi posamičnega razloga za posredovanje. Upravljavec se zavezuje, da osebnih podatkov uporabnika – fizične osebe (naslov e-pošte, rojstni datum, kontaktni podatki) ne bo javno objavil na portalu brez izrecne zahteve ali soglasja uporabnika. Uporabnik, izrecno dovoljuje upravljavcu, da mu periodično z namenom direktnega marketinga za vse produkte in spletna mesta, pošilja sporočila o njegovih lastnih storitvah in izdelkih in storitvah in izdelkih povezanih oseb v smislu ZGD-1. Poleg tega bo upravljavec osebne podatke lahko uporabljal za analizo demografskih značilnosti skupnosti uporabnikov te storitve in za druge analize, ki omogočajo izboljšanje ponujene storitve. Uporabnik ima pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj.

Informacija o piškotkih

Večina spletnih strani shrani informacije o vaši dejavnosti na spletni strani. Te informacije so shranjene v obliki majhnih besedilnih datotek, poimenovanih piškotki. Piškotki se shranijo na vašem računalniku.

Ker si zmeraj prizadevamo, da bi vam zagotovili najboljšo možno izkušnjo, naše spletne strani optimalno delujejo, če so piškotki omogočeni. Tako vas lahko prepoznamo ob ponovnem obisku naše strani, obenem pa nam piškotki omogočajo odkrivanje in odpravljanje napak, zato je vaš ogled hitrejši in še bolj oseben.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani:

1. kategorija: 'Nujno potrebni' piškotki

Ti piškotki so bistveni, saj vam omogočajo premikanje po spletni strani in uporabo njenih možnosti, kot je dostop do varnih območij spletne strani. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev, ki ste jih zahtevali, na primer prijave.

Ta spletna stran uporablja 'nujno potrebne' piškotke, ki vplivajo na strani, kot so obrazci. Te informacije se samodejno izbrišejo po koncu vsake seje.

2. kategorija: 'Izvedbeni' piškotki
Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, na primer katere strani uporabnik najpogosteje obišče in ali se na spletnih straneh pokažejo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki omogočajo identifikacijo obiskovalca. Vse informacije, ki jih ti piškotki zberejo, so združene in so zato anonimne. Uporabljajo se samo za izboljšanje delovanja spletne strani.

3. kategorija: 'Funkcionalni' piškotki
Ti piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni vaše izbrane možnosti (npr. vaše uporabniško ime, jezik...) in vam zagotovi izboljšane, še bolj osebne možnosti.

Ti piškotki lahko hranijo tudi vaše spremembe velikosti črk in pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagodite. Namenjeni so lahko tudi za zagotavljanje storitev, ki ste jih izbrali, na primer prikaz videoposnetkov. Informacije, zbrane s temi piškotki, so lahko anonimne in ne omogočajo sledenja vašim dejavnostim pri brskanju po drugih spletnih straneh.

4. kategorija: 'Ciljni' piškotki ali 'Oglaševalni' piškotki
Ti piškotki zagotavljajo prikaz oglasov, ki kar se da ustrezajo vam in vašim interesom. Obenem omejijo število prikazov oglasa in pomagajo meriti učinkovitost oglaševalske kampanje. Običajno jih z dovoljenjem upravitelja spletne strani namestijo oglaševalska omrežja. Zabeležijo vaš obisk spletne strani in to informacijo delijo z drugimi organizacijami, na primer z oglaševalci. Pogosto so ciljni ali oglaševalni piškotki povezani z delovanjem spletne strani, ki ga zagotavlja druga organizacija.

Onemogočenje piškotkov
Sami se morate odločiti, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vašem računalniku, a spletna stran optimalno deluje, če so vsi piškotki omogočeni. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate s pomočjo izbranih nastavitev spletnega brskalnika.

Če izklopite piškotke, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene. Tudi pri izklopu vseh piškotkov spletni brskalnik še vedno pridobiva nekatere informacije. Te informacije so potrebne za osnovno delovanje naše spletne strani.

© srecni.net. Vse pravice pridržane. Izvedba ideArt